Kwakelse Polder-experience

Bezoek bloemenkassen

Een bezoek aan twee bloemenkassen in de Zuiderlegmeerpolder. Tijdsduur plm. 2.5 uur, alleen op doordeweekse dagen.

Per fiets (of tegen meerprijs per busje) gaat u onder begeleiding van de gids, een oud bloemenkweker, over de Kwakelse dijkjes naar de omstreeks 4 kilometer verderop gelegen kwekerijen. Zie en ruik de kleurenpracht en kijk hoe de producten worden geoogst en klaargemaakt voor verzending over de hele wereld.

Vervolgens kunt u een blik werpen op het gemaal van deze polder en het enorme niveauverschil in één oogopslag vangen. De gids vertelt u over de ontstaansgeschiedenis van dit nog jonge polderlandschap. Hier, bij de bron van de rivier De Amstel, de oorsprong van het ontstaan van onze hoofdstad, kunt u uw vinger in de dijk steken zoals onze volksheld Hansje Brinker ooit moet hebben gedaan.

Prijs pp vanaf 10 personen € 25,- vanaf 15 personen € 22,50

Prijzen voor kleinere groepen op aanvraag.

Wandeling stellingdijk incl. bezoek Fort De Kwakel

Een 7 km lange wandeling voor een groot deel over de Stellingdijk met bezoek aan Fort De Kwakel. Tijdsduur plm 2 uur.

Stevige wandelschoenen aangeraden.

De gids neemt u mee over de Stellingdijk en vertelt u ondertussen over de geschiedenis van deze dijk en de bijbehorende Forten, en over de ontstaansgeschiedenis van het polderlandschap.

U doet ook Fort De Kwakel aan, dat u niet alleen van buiten te zien krijgt, maar ook de vochtige donkere krochten waarin het geschut gestaan heeft en de soldaten sliepen, inclusief een blik uit de uitkijktoren voor wie dat durft!

Verder gaat u door het weiland via het prachtige Roundhouse van boerderij Leeuwarden richting een van de laatste stukjes moerasbos in de gemeente.

Prijs pp vanaf 10 personen € 12.50,-, v.a. 15 p. € 10,-. pp.

Prijzen voor kleinere groepen op aanvraag.

Workshop Genieten van Thee

Op twee kilometer van het Nirwana wordt onze biologische Kwakelse thee in een kas gekweekt. Kweker Margot kan voor groepen het een en ander vertellen over de geschiedenis, de teelt en de verwerking van haar thee:

Lijkt het je ook zo leuk om te genieten van een theeproeverij? Tijdens deze workshop neem ik je graag mee in de fascinerende wereld van thee.

Ben je benieuwd hoe thee gemaakt wordt?
Wil je graag weten hoe een theeplant er in het echt uit ziet?
En hoe je een lekker kopje thee zet?


Onder het genot van mijn eigen thee vertel ik over de geschiedenis van thee, de verschillende theesoorten,  de productiemethoden en hoe gezond thee voor je is. Zo smaakt jouw kopje thee nog lekkerder!

Je krijgt een rondleiding in de theekwekerij waar ik je laat zien hoe de plant verzorgd wordt. Daarna gaan we samen thee zetten en verschillende soorten proeven met wat lekkers erbij.

Na een gezellige middag in een groene omgeving ga je met jouw eigen theeplant naar huis. Het is een inspirerende, informatieve, maar vooral ‘thee gezellige’ workshop waar er ook genoeg ruimte is om al jouw thee vragen aan mij te stellen.

De workshop duurt ongeveer 1.5 – 2 uur

prijs op aanvraag.